padel

padel

Padel: de nieuwste rage in Ravenstein
Padel is een razendsnel dubbelspel voor jong en oud, of je nu ervaren bent in squash of tennis, of helemaal niet. Het is een geweldige manier om plezier te hebben met familie en vrienden. En wat is er nu leuker dan dat?

Padel behoort tot de snelst groeiende sporten ter wereld en kan het best worden omschreven als een combinatie tussen tennis en squash. De opkomende racketsport wint ook in Nederland aan populariteit. Het wordt gespeeld op een klein tennisveld, omgeven door een glazen wand en hekwerk. Padel wordt gespeeld in dubbelvorm, dus twee tegen twee. Het is een toegankelijk spel dat zowel beginners als gevorderden aanspreekt. 

Waarom zo populair?
Padel is heel makkelijk te leren. Je kunt direct een leuk potje spelen tegen elkaar. Ook zonder tennis- of squashervaring. In vergelijking met andere sporten verbeteren padel-spelers misschien wel het snelst hun spel.

Padel houdt je fit, traint je reactievermogen en verbetert je oog-hand coördinatie. Het is dus een zeer complete sport.

Padel is dé sociale sport bij uitstek; het wordt altijd gespeeld door vier spelers (M/V) en er is veel interactie en plezier.

Benieuwd hoe je padel speelt? Bekijk de video hieronder. 

Materiaal
Padel speel je met een bal die iets kleiner is als een tennisbal en hij moet goed kunnen stuiteren. Meestal gebruik je bij padel een racket van grafiet, maar het kan ook van carbon of fiber gemaakt zijn. Het racket heeft een onbeperkt aantal gaatjes en een koord om het aan je pols vast te maken. Afhankelijk van je leeftijd en niveau kun je bepalen welk type racket het beste bij je past. Laat je goed voorlichten bij je favoriete tennisshop. Wil je nog niet meteen overgaan tot de aanschaf van een eigen racket? Onze vereniging biedt 8 geluidsarme rackets te leen aan, zodat je laagdrempelig deze sport kunt uitproberen. 

Waarom kiezen voor padel bij De Witte Raven?
De toevoeging van padelbanen is een waardevolle uitbreiding van onze tennisfaciliteiten. Het draagt bij aan de sfeer en levendigheid van onze vereniging. Voor bestaande leden betekent dit dat ze naast tennis ook kunnen genieten van padel en voor nieuwe leden is het een mooie kans om deel uit te maken van een club die meerdere racketsporten aanbiedt. Padel zorgt voor blijvende groei in ons ledenaantal en maakt onze vereniging toekomstbestendig.