Voorjaarscompetitie


Hoi allemaal,

Als eerste de beste wensen voor 2021, hopelijk kunnen we er met zijn allen weer een sportief jaar van kunnen maken.

Vanaf vandaag kan ik de teams die zich hebben opgegeven in gaan schrijven voor de voorjaarscompetitie.

Ben je vergeten je aan te melden en wil je toch nog graag meedoen, stuur mij dan deze week nog een mail met daarin de namen van de teamleden, welke dag je wilt spelen en welke speelsoort.

Vanuit de KNLTB is informatie ten aanzien van de voorjaarscompetitie gekomen, lees het goed door zodat je weet hoe de competitie er uit zal gaan zien. Vanwege het Coronavirus is het natuurlijk altijd mogelijk dat er nog wat gewijzigd zal worden, maar we hopen dat we in het voorjaar weer competitie kunnen spelen.

Info vanuit de KNLTB:

Het coronavirus is nog steeds aanwezig en het is onbekend hoe het zich gaat ontwikkelen. De kans bestaat dat we in het voorjaar nog te maken hebben met de 1.5 meter regelgeving. Hier moeten we tijdig op anticiperen. We willen graag dat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen aan de competitie en tegelijkertijd willen we voorkomen dat de druk op de parken te groot is. Dit geldt vooral voor de drukke vrijdagavondcompetitie met vaste aanvangstijden. Naar aanleiding van de toespraak van Mark Rutte op 14 december hebben we besloten om het scenario ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond definitief in te voeren.

De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona ‘op tijd’ gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario ‘om de week spelen’ heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario is een passende oplossing voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.

Wat houdt het scenario ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

  • Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;
  • De minimale baaneis voor de vrijdagavond blijft 1 1/3 baan per thuisspelend team;
  • Het scenario ‘Om de week spelen’ geldt niet voor padel.

Mochten er nog vragen zijn of wil je je nog opgeven voor de competitie (alleen nog deze week mogelijk, voor 10 januari!), stuur me even een mail of een appje.

Groetjes Jenneke van der Linden
VCL de Witte Raven
06-17733689