Verzwaring coronamaatregelen: geen dubbelspel de komende 2 weken


Beste Leden,

Zoals jullie weten gelden er vanaf 4 november te 22.00 uur extra maatregelen in de strijd tegen het Corona virus. Helaas hebben deze extra maatregelen ook gevolgen voor het tennissen. Hieronder lezen jullie een KNLTB mededeling met verdere toelichting, maar waar het op neer komt is dat de komende twee weken in ieder geval er door volwassenen tijdens het vrij tennissen niet kan worden gedubbeld. Ook de trainingen voor de volwassenen zullen moeten worden aangepast zodat er maximaal twee volwassenen per baan deelnemen, de trainer niet mee geteld. De trainer zal waar nodig de deelnemers aan de lessen informeren.

Er wordt bij ons heel veel voor de gezelligheid gedubbeld en dit is dus een lelijke streep door de rekening. Tegelijkertijd is het niet anders en volgen en onderstrepen wij het beleid van overheid en KNLTB. Wij vragen jullie als leden dit ook te doen.

Deze regels gelden nu voor 2 weken, oftewel tot 19 november. Natuurlijk kan de overheid de geldigheidsduur verlengen. Wanneer duidelijk is welke kant het op gaat, informeren wij jullie nader.

Met sportieve groet,

Het bestuur

Deze e-mail is verzonden naar de voorzitter, secretaris en gelicenseerde leraren van De Witte Raven.

Beste Rob,

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen boven op de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende: Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan. Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden. Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Er worden geen wedstrijden gespeeld. Voor topsporters gelden uitzonderingen. Publiek is niet toegestaan. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden. 

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en specifiek voor de sport.
 
Aanvullende richtlijnen en adviezen tennis & padel Om de gezondheid en veiligheid van onze sporters, leraren en vrijwilligers te kunnen waarborgen hebben we ook voor deze fase aanvullende richtlijnen voor tennis en padel opgesteld. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten,  wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM. Aanvullende richtlijnen
Veelgestelde vragen We begrijpen dat bovenstaande informatie vragen kan oproepen en hebben daarom de meestgestelde vragen en antwoorden rondom tennis, padel en het coronavirus voor je op een rij gezet. Veelgestelde vragen  
Heb je na het lezen van deze e-mail nog vragen, neem dan contact met ons op: ledenservice@knltb.nl of 088-1302600. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen met jouw Accountmanager

Met sportieve groet, 

KNLTB