Tennissen


Je kunt bij de Witte Raven het hele jaar door tennissen. We beschikken over 5 kunstgrasbanen die voorzien zijn van verlichting. Je kunt dus ook ’s avonds tennissen.
In de winterperiode (eind november t/m 1 maart) zijn de banen toegankelijk, behalve bij vorst en sneeuwval (de banen zijn dan te glad).

Nadat je lid bent geworden krijg je een sleutel van het park. Met deze sleutel kun je het park betreden en heb je toegang tot eerste deel van het clubhuis. Daar vind je ook de schakelaars van de verlichting van de banen. Als je als laatste het park verlaat dan dien je de lichten uit te doen, het clubhuis af te sluiten en de poort achter je op slot te draaien.

Om te spelen dien je gebruik te maken van eigen tennisballen.

In het clubhuis bevinden zich kleedruimtes met douche gelegenheid. Er is een zonnig en gezellig overdekt terras met uitzicht op de banen. Op dit terras is het ook als het wat kouder is gezellig toeven. De bar is geopend als er activiteiten op het park georganiseerd worden.

Afhangen doe je met behulp van je KNLTB ledenpas. Het afhangbord hangt aan de voorzijde van het clubhuis. Je kiest de baan waarop je wilt spelen en plaatst je pas bij die baan. Vervolgens stel je de tijd in, dit is de tijd waarop je de baan betreedt. Leden die na jou komen kunnen dan zien hoe lang je aan het spelen bent. Voor zowel een singel als een dubbel is een speeltijd van 45 minuten van toepassing. Voor de verdere afhangregels verwijzen we je naar de uitleg bij het afhangbord.

Mocht je een keer een introducé mee willen nemen dan kan dat. Je kunt dan een introducé pasje afhalen bij autogarage Hans van Leur aan de Mgr. Zwijsenstraat 2 te Ravenstein of bij Fiezie Homestyling aan de Marktstraat 12 te Ravenstein tegen betaling van € 5,- per pasje. Met introducé wordt iemand bedoeld van buiten de (voormalige) gemeente Ravenstein.

Alle leden worden vriendelijk verzocht zelf ook het park schoon te houden. Gebruik de afvalbakken die overal staan en laat geen glazen en kopjes langs de banen staan, maar breng ze terug naar de bar.