Maatregelen i.v.m. Corona virus (incl. email KNLTB)


Beste Leden,

Graag informeren wij jullie over de maatregelen die we als tennisvereniging nemen in navolging van de door het kabinet genomen maatregelen in het kader van het Corona virus op 15 maart 2020.

Als vereniging volgen we het beleid van de KNLTB. Dit betekent dat wij vanaf vandaag 18.00 tot en met 6 april 2020 alle activiteiten van onze vereniging zullen staken. Concreet betekent dit dat het tennispark en het clubhuis gesloten  blijven.  De trainingen worden geannuleerd evenals alle andere geplande activiteiten, zoals competitie en toernooien. Ook vrij tennissen is op advies van de KNLTB niet toegestaan.

Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de start voorjaarscompetitie. De KNLTB beraadt zich momenteel nog hoe zij hier verder uitvoering aan zal geven. Zodra we daarover meer weten, zullen we de leden daarover informeren.

We rekenen op jullie begrip en op jullie medewerking om tot en met 6 april 2020 geen gebruik te maken van het tennispark en het clubhuis.

Let op jezelf en op elkaar!

Met vriendelijke groet,
Bestuur De Witte Raven


Hieronder tonen wij de email welke de KNLTB het bestuur van onze vereniging heeft gestuurd:

Onderwerp: Update Tennis en coronavirus – alle activiteiten staken en clubs sluiten t/m 6 april

online lezen 
Beste voorzitter en secretaris van De Witte Raven,

Het kabinet heeft gisteren verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn per direct ingegaan en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept daarom alle verenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen en padellen. We adviseren tennisscholen en commerciële tennis- en padelcentra ook gevolg te geven aan deze oproep. In navolging hiervan gaan ook de trainingen van de KNLTB op het NTC in Amstelveen niet door en is het NTC gesloten. 

Competitie en toernooien
De maatregelen houden concreet in dat de volgende activiteiten niet doorgaan:De speeldagen van de Kia Tenniskids competitie (Rode, Oranje en Groene competitie) op 22 en/of 29 maart en 5 aprilDe eerste 2 speeldagen van de KNLTB Voorjaarscompetitie in de regio Zeeland op 28 maart en 4 aprilPadel Triple Double Competitie op 29 maart en 5 aprilDe eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie Landelijk op 4, 5 en 6 april Open Toernooien en Junioren Tour Toernooien De maatregelen hebben dus ook gevolgen voor de start van voorjaarscompetitie, de Tenniskids- en padelcompetitie. We zullen ons de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. We informeren je hierover zodra er meer duidelijkheid is.

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen
De maatregelen betekenen ook dat alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten dienen te worden afgelast.  

De KNLTB bijeenkomsten en cursussen tot en met 6 april zijn ook geannuleerd. Het gaat dan om bijvoorbeeld VCL- en VTL cursussen, arbitrage cursussen (21 en 28/29 maart), de Landelijke Dagen, PO workshops, testdag (28 maart in Veldhoven), testdag padel (31 maart) en kringbijeenkomsten.

Verder verwijzen we naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven en thuiswerken en de algemene hygiëne maatregelen.

Vragen
Voor vragen omtrent het park, toernooien en competitie verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen. Voor overige vragen kan je mailen met ledenservice@knltb.nlwedstrijdtennis@knltb.nl en juniorentour@knltb.nl.

Tot slot
We begrijpen dat dit geen leuke maatregelen zijn, maar wel noodzakelijk. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de impact van het coronavirus te beperken. Het advies is dan ook, houd je aan de algemene hygiëne maatregelen van het RIVM, keep your ‘social distance’, blijf gezond en zorg goed voor elkaar. 

We moeten er alles aan doen, om zo snel mogelijk weer de baan op te kunnen. 

Directie KNLTB