Jeugd


Natuurlijk is de jeugd (vanaf ongeveer 7 jaar) ook van harte welkom bij onze vereniging. Hoe meer hoe beter! Tennissen is voor de jeugd in Ravenstein e/o één van de weinige sporten die in de directe nabijheid kan worden beoefend op ons mooie tennispark. Dit maakt het voor de jeugd zelf, maar ook voor de ouders als begeleiders een stuk gemakkelijker om te sporten en anderen te leren kennen.
Jeugdleden krijgen, net als volwassen leden, een gezinssleutel en kunnen dus altijd de baan op. Wel geldt de restrictie dat wanneer kinderen die jonger zijn dan 13 jaar, na 19.00 uur voorrang moeten verlenen aan de seniorleden van de vereniging. Dit natuurlijk alleen als alle banen bezet zijn.

Verder staan de tennislessen ook open voor de inschrijving van jeugdleden. Voor beginnende tennissers, en dat zijn jeugdleden vaak, is het heel belangrijk om de techniek goed te leren. Tennisles is dan heel belangrijk. Wij adviseren ouders dan ook altijd om hun beginnende kinderen niet alleen lid te maken van de vereniging, maar ook tennislessen te laten volgen. Elders op deze website vind je meer informatie over de tennislessen.

Naast het vrij tennissen en de tennislessen kunnen de jeugdleden deelnemen aan de diverse KNLTB  competities. Deze wedstrijden worden in teamverband gespeeld en natuurlijk probeer je met je team en namens je vereniging kampioen te worden. Meer informatie over competitietennis vind je elders op onze website.

Jeugdleden kunnen ook deelnemen aan open toernooien die door tennisverenigingen worden georganiseerd. Anders dan bij competities speel je individueel of met je dubbelpartner wedstrijden tegen KNLTB leden van andere verenigingen. De resultaten tellen door in je speelsterkte. Vanuit de vereniging wordt deelname aan de toernooien wel toegejuicht, maar verder niet begeleid.

Tot slot organiseert de jeugdcommissie van onze vereniging diverse jeugdactiviteiten voor al onze jeugdleden. Zo kun je meedoen aan de clubkampioenschappen. Andere activiteiten zijn de bonte vrijdagmiddag. Dit is een inloopochtend voor de jongere jeugd om via sport en spel leuk bezig te zijn met het tennissen en andere jeugdleden. Verder noemen we het Mini-Maxi toernooi dat twee maal per jaar wordt georganiseerd. Jeugdleden met senioren als dubbelpartner spelen dan onderling een toernooi.

Kijk op de activiteitenkalender voor informatie over wanneer reeds ingeplande activiteiten plaatsvinden.

Deelname aan de diverse activiteiten staat open aan alle jeugdleden, en kunnen ook alleen maar georganiseerd worden bij een actieve deelname door diezelfde jeugd. Via deze website en email berichten krijgen jullie informatie over de diverse activiteiten. Hopelijk doen er iedere keer weer veel jeugdleden mee!