Barcommissie en barschema


De barcommissie zorgt er onder andere voor dat de bardiensten zijn geregeld, dat er inkopen worden gedaan en dat alle voorraad op peil is en blijft.

De Barcommissie bestaat uit:

  •  Riet Geurts
0486-413136  Bestuur tevens inkoop van koffie, thee e.a.
  •  Riet Geurts
0486-413136  Indeling bardienst (afhalen sleutels)
  • Tonny Teuwisse
0486-411549  Inkoop van diverse versnaperingen
  •  Nico Ulrich
0486-412438  Inkoop Heineken
  •  Bets Wiegmans
0486-413181  Onderhoud koffiezetapparaat

Mochten er problemen vragen of opmerkingen zijn laat dit dan a.u.b. weten aan het betreffende commissielid.

De bar wordt gedraaid door middel van bardiensten van alle seniorleden. Riet Geurts stelt maandelijks  met de grootst mogelijke zorg het schema voor de bardiensten op. De leden die zijn ingedeeld ontvangen een email met daarin het schema, zodat zij op de hoogte zijn van het feit dat ze zijn ingedeeld. Indien je niet kunt op een ingeplande datum dien je zelf met iemand in de lijst te ruilen en je laat aan het maandhoofd weten met wie hebt geruild.

Wanneer je als eerste of als enige bent ingedeeld voor de bardienst van die dag dan haal je de sleutels van het paviljoen de dag ervoor tussen 18.00 en 19.00 uur op Riet. Aan het eind van de dienst sluit je het paviljoen af en draai je poort van het park op slot.In het bijgevoegde document vind je een checklist die bij het afsluiten van de bar handig is om na te lopen.

Checklist bardienst sluitingslijst

Voor de leden die bardienst draaien hierbij wat tips en aanwijzingen die handig zijn om te weten bij het draaien van de bardienst.

  • Sleutels 1 dag van tevoren gaan halen bij RIET GEURTS, WOORDSTRAAT 7, HUISSELING
  • Verwarming indien nodig:
    Aanzetten: Rechts van de keukendeur in de kantine.
    Uitzetten: Gaat op bepaald tijdstip vanzelf terug naar ingestelde nachttemperatuur. 
  • Koffiezetapparaat Per kop zetten. Keuze uit koffie, koffie verkeerd (au lait), cappuccino of thee. De laatste bardienst moet de leidingen doorspoelen van het koffiezetapparaat, zie handleiding op apparaat. Theezakjes in theedoos in paviljoen (indien nodig bijvullen. voorraad staat in een keukenkastje).
  • Kopjes, schoteltjes, theeglazen, lepeltjes, gebaksvorkjes in kastje onder het koffiezetapparaat.
  • Spoelbak (bar) vullen met water. Groen spoeltablet toe voegen, staat in kastje links naast de spoelbak.
  • Handdoeken en/of theedoeken controleren en indien nodig vervangen. De eerste bardienst moet deze altijd vervangen. Liggen in de keuken.
  • Geld tellen en barlijst invullen en optellen
  • Stoelen en tafels klaarzetten indien nodig, zowel binnen als buiten. Stoelen staan in de voorraad- ruimte. Terrasdeuren kunnen alleen geopend worden met een sleutel uit het sleutelkastje.
  • Vaatwasser leegmaken
  • Bier tappen. Zie de aanwijzing op de binnenkant van de deur onder de tap, ook voor het vervangen van fusten!
  • Fust vervange, zie binnenkant van de koelkastdeur, onder de tap!
  • Lege fust en kratten met lege flessen in voorraadruimte zetten
  • Koelkast meteen bijvullen. Lauwe fles achteraan zetten. De gatorade niet uit de verpakking halen maar de hele tray in de koeling.
  • Magnetron Bij de rechtse magnetron kan men vermogen en tijd zelf instellen. Bij de linkse magnetron alleen de groene knop gebruiken. Na sluiting van de deur 1x op de groene knop drukken is 1 minuut verwarmen op vol vermogen. Gebruik hier alleen volle minuten. Heeft men een fout gemaakt met de tijd, druk dan een paar keer op stop. Hij is nu weer gereed voor gebruik.
  • Tosti Tosti-ijzer al aanzetten. Zakje open maken (niet eruit halen) en 1 minuut in magnetron verwarmen. Daarna nog 2 minuten in tosti-ijzer. (deze 2 minuten is afhankelijk van wel of niet intensief gebruik van tosti-ijzer) Dus tosti gewoon controleren. Serveren op servet.
  • Worstenbroodje  Tosti-ijzer al aanzetten. Bord in magnetron. Broodje uit de zak halen en in 1 minuut in magnetron verwarmen. Daarna ± nog 1 minuut in tosti-ijzer voor krokant laagje (weer afhankelijk van wel of niet intensief gebruik) Serveren op servet.
  • Vaatwasser vullen Bestek met eetgedeelte naar boven in bestekbak. Stapel niet alles op elkaar want dan wordt de vaat niet schoon. Was vaker af. Er komt heet water in de vaatwasser (70 graden) daarom is het programma van 40graden voldoende. De allerlaatste vaat kan met 65 graden. Alleen bij 40 gr. een ½ schep (= 15cl) sunpoeder gebruiken en bij hogere temperaturen bv voor de laatste vaat een hele schep (= 30 cl)